Gastouderopvang Inimini

 

Slapen en verzorgen

Slapen
De kinderen volgen zo veel mogelijk hun eigen slaapritme, zoals zij dat van thuis gewend zijn. Elk kind krijgt een vaste slaapplek, zodat dit ook een vertrouwd en veilig plekje voor hen wordt. Het kan is wel zo dat er op de dagen dat uw kind er niet is, een ander kindje in hetzelfde bedje slaapt. Het beddengoed wordt dan vanzelfsprekend verschoond, zodat ieder kind een fris en schoon bedje heeft.


De kinderen slapen in een slaapzak die u van thuis mee neemt en/of eventueel een pyjama. Hun eigen knuffel en/of speentje mag natuurlijk mee naar gastouderopvang Inimini.

Verzorgen
De kinderen worden regelmatig verschoond, of als ze bezig zijn met zindelijk worden of al zindelijk zijn, gaan ze naar het toilet of op het potje. Het toilet is voorzien van een brilverkleiner. Luiers dient u zelf mee te nemen. U kunt ervoor kiezen om een pak luiers mee te nemen, voorzien van naam of voldoende luiers in de verzorgingstas te doen. Luierdoekjes en sudocreme dient u ook zelf mee te nemen. Een setje reservekleding in de verzorgingstas van uw kind is erg fijn.